Translate

2 Ekim 2014 Perşembe

Yotam'ın Kabakları


Malzeme.
Annem "yemek tarifi yapma" dedi ama dayanamadım, geliyor bir tane... Bu Yotam Ottolenghi'nin Plenty kitabından bir tarif. Hafif değiştirilerek uygulandı.

Malzeme:

4 dolmalık kabak (yaklaşık 800 gr)
bir demet (30 gr) taze fesleğen
2 - 3 yaprak kırmızı hindiba (orijinal tarifte yok)
50 gr dolmalık fıstık (orijinal tarifte iri fındık)
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı ceviz yağı (orijinal tarifte fındık yağı)
80 gr parmesan peyniri
1 çorba kaşığı balzamik sirke
tuz, biber

150 derece fırında fıstıkları 15 dakika bekletin. Pembeleşsin fakat yanmasınlar.

Dökme demir ızgara tavasını harlı ateş üzerine koyun. İyice kızması için 5 dakika dokunmadan bekletin.

Kabakları soymadan verev bir şekilde 1 cm kalınlıkta doğrayıp bir kaba alın. Üstüne iki kaşık zeytinyağı, tuz ve biber ekleyerek beklemeye alın.

Kabakları iyice kızmış olan tavanın üzerine dilim dilim yerleştirin ve her bir yüzünü iki dakika kızartın. Bu işlemin sonunda kabakların pişmesini beklemiyoruz, sadece üstlerinde harika bir pijama deseni ortaya çıkacak.

Biten kabakları bir kaba alın, bunlar burada pişmeye devam ediyor ve tam istenen kıvamda, ne tam çiğ, ne de çok yumuşak bir şekilde tabağımızda sonlanıyorlar.

Kabaklar oda ısısına indikleri zaman peynir ve ceviz yağı hariç diğer malzemeleri karıştırın.
Tabakta servise hazır.
Servis tabağına aldıktan sonra üzerini ince ince dilimlediğiniz parmesan peyniri ile süsleyin, ceviz yağını gezdirin ve servis yapın.

Biz dün köftenin yanında yedik ve herkes çok beğendi.

Bu akşam da aynı kitaptan bir karnabahar tarifi var sırada. Bakalım o nasıl olacak...

********
(PS: karnabahar yapıldı ama tadı bu tarif kadar başarılı olmadığı için bloga giremedi...)

1 yorum: