Translate

28 Şubat 2012 Salı

Hafta sonu yürüyüşü

Hafta sonunda havanın 11 derece olacağını duyup buna sevinip (!) bir yürüyüş rotası ayarladık hemen. Haftalardır eksilerde seyreden hava, cemrenin düşüşünden sonra nihayet ısınacaktı... Yine de cılız kış güneşine aldanmayıp sıkı giyinmekle ne kadar iyi ettiğimizi kısa süre içinde anladık. İçimizden bunu göz ardı edenler epeyce bir titredi maalesef.


Yürüyüş rotamız Versoix çıkışından doğuya, spor merkezinden elma ağaçlarının, ormanın içine doğruydu. Yaklaşık 1 saatlik bir yürüyüş sonrası en yakın piknik masasına oturup sandviçlerimizi yedik ve bir sonraki hafta sonunun piknik planını yaptık! Bir Türklere mi özgü acaba yemek sofrasında tok karnına oturup bir sonraki şölenin programını yapmak!


Yürüyüş boyunca atlar, eşekler, sadece dal halinde kalmış elma ağaçları, bir polo sahası, kişilere kiraya verilen küçük sebze bahçeleri ve içlerinde minik kulübeler gördük. İnsanlar ata, bisiklete biniyor, yürüyor, koşuyorlardı. Hava soğuk, çıtır çıtır ve mis gibiydi. Yol kenarındaki minik kanallarda hala donuk halde birikmiş kar, gölgede kalan yerlerde buzlar vardı.


Güzel bir sazlık, koruluk içinden geçen ahşap köprüde durup sohbet ettik. Hemen yanı başında kuş gözlemlemek için yapılmış açık pencereleri olan bir kulübe vardı. 


Burada yürümek ne kadar güzeldiyse, oradan evimizin sıcağına dönüp kanepede dizlerimde yeşil yumuşacık battaniyemle televizyon karşısında oturarak yün örmek de o kadar güzeldi...


Solda elma ağaçları, tarlaların ortasında. İnsanlar bizim ekibin bir kısmı.

Aynı ekip, tesadüfen ekibin erkek elemanları... Elma bahçelerini görüyor musunuz?

Sazlık üstündeki ahşap köprü. Suyun hala donuk olduğuna dikkatinizi çekerim.

Aynı ahşap köprü. Kıvrılıp bükülüp uzanıyor.

5 yorum:

  1. Ikisatirdokturmelik28 Şubat 2012 11:09

    Cumartesi.....encore,encoreeeeee

    YanıtlaSil
  2. Hande bide sormuştum, turşu ile ilgili;

    Ay,ay, salamura tuzunu nereden bulacağımdır.
    Bak şimdi oldumu ya.

    Ellerine sağlık.

    Cahil anne Çiğdem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında orada cevap vermiştim ama olsun :)
      Ben iri tuz kullandım turşuda. %6 salamura suyu için 1 litre suya 60 gr tuz eriterek kullanıyorsun. İnce tuz da kullanabilirsin, iyotsuz olması tercih edilir. İyot sebzeleri karartıyormuş çünkü.Bu kadar. Tuz tuzdur sonuçta...

      Sil