Translate

22 Eylül 2011 Perşembe

Spagetti kabağına devam

Pişmemiş kabak gratin ve malzemeleri.
Umarım sıkılmamışsınızdır spagetti kabağı mevzuundan... Dün de gratinini yaptım. Onu da paylaşayım, bir dahaki kabak yemeğinde buluşmak üzere bu konuyu kapatayım. Bu arada spagetti kabağı Türkiye'de yok ki diyen sevgili arkadaşlarım için aşağıda bir gazete haberi var. Bir girişimci Konya'da yetiştirmiş bu kabağı. Bir de blog adresi ekledim aşağıya, kabaklarla ilgili daha geniş bilgi için.

http://www.memleket.com.tr/news_detail.php?id=101433
http://dogakesif.blogspot.com/2010/10/sonbahar-kabaklari-ve-genel-olarak.html

Evet, dün akşam da spagetti kabağının geri kalan yarısından kabak gratin yaptım. Adının afili olduğuna bakmayın, yapılışı çok kolay. Yine aynı şekilde uzunlamasına yarıya kesilmiş kabağı buharda yarım saat pişiriyorsunuz, ısıya dayanıklı bir kaba alıyorsunuz, üstüne istediğiniz bir baharat karışımını serpiyorsunuz, (tarifte Provence karışımı diyor, bende İtalyan karışımı vardı, keyfinize kalmış), biraz tuz, biraz biber ekliyorsunuz. En üstüne de 150 ml kadar krema döküyorsunuz. Sonra 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişiriyorsunuz. Eğer isterseniz son dakikalarda üstüne istediğiniz bir peynirden de ekleyebilirsiniz. Bu yemek kendi başına da yenebileceği gibi et, balık veya tavuk gibi bir proteinin yanında da servis edilebilir. Aşağıdaki tabakta görüldüğü gibi köfte, roka salatası, kırmızı biber turşusu ile birlikte tam bir akşam yemeği oluşturuyor.

Çarşamba akşam yemeğimiz. Salçalı köfte, cevizli parmesanlı roka
salatası, kırmızı biber turşusu ve spagetti kabağı gratin.
(Merak ettiyseniz bu tabak yaklaşık 500 kalori)
Bu arada kırmızı biberleri kendimiz toplayıp közleyip ayıklayıp sarımsaklı sirkeli kendi suyuna yatırdık. Hemen ertesi gün yemeye başlayabileceğiniz bu turşu bütün kış ağzınıza hoş bir tat verecektir. Cevizleri ve parmesan peynirini Ferney-Voltaire pazarından aldık. Roka ile olağanüstü gidiyorlar. Köfteyi de kocacım yaptı, eline sağlık. Böylece yine doyduk, çok şükür...

3 yorum:

  1. Hande hanım ilginize bravo doğrusu!
    Diyet yapıyor halimle bile, olsaydı denemek isterdim.

    Gratininin her şeyi tamam ama tadının neye benzediğini yazmamışsınız. Hadi itiraf edin, lezzeti nasıldı?

    Selamlar, saygılar..

    YanıtlaSil
  2. Kabak tadi verdi bu kabak konulari hadi ilginc konular bekliyoruz sabirsizlikla

    YanıtlaSil
  3. agzim sulandi ben bu kabagi bir dahaki hatfalik menume ekleyeyim ve deneyeyim... yazip yapmamak olmaz...
    marmaris nasil gidiyor.....

    YanıtlaSil